Nyhedsbrev november 23

Kære abonnent.

Hos Musik-konsulenterne er vi glade for at kunne konstatere, at flere og flere finder frem til os. Der er et øget antal henvendelser på mail, og der er mere aktivitet fra følgere på de sociale medier. Det er et hårdt slid at løbe noget i gang, og når man kan mærke medvinden i ryggen, bliver alt det hårde arbejde det hele værd.

Vores første projekt ud over hjemmesiden og de sociale medier er kurserne, som vi har søsat i dette skoleår. Når man er ny på banen, skal man jo lige i gang. Vi var forberedte på, at ikke alle kurser ville kunne gennemføres i år, men selvom antallet af deltagere endnu ikke har været så stort, har vi faktisk kunnet gennemføre to af de tre planlagte kurser her i efteråret. Det er en kæmpe glæde og fornøjelse at være vidne til. Tilbagemeldingerne har været gode, så forhåbentlig spreder det sig, så der kan komme endnu flere deltagere næste år. Husk at følge med på hjemmesiden for at være opdateret på, hvilke kurser vi udbyder.

Nyt sammenspilsnummer

Selvom aktiviteten på hjemmesiden lige nu ikke er så stor, skal I ikke snydes for lidt nyt. Julen er lige om hjørnet, og derfor lægger vi “Hey mor” af Joey Moe op i “sammenspilsnumre“. Det kan spilles på flere niveauer, så både indskoling og valghold kan være med. God fornøjelse med det.

Husk, at vi som altid gerne vil høre fra jer, hvis I har gode ideer, andre kan få glæde af, eller hvis der er noget, I tænker, vi kan gøre bedre. Og hvis du står med en udfordring, så tag endelig kontakt til os. Det er gratis at spørge. 🙂

På Musik-konsulenternes vegne,

Anette Lynghøj

Nyhedsbrev august 23

Nyhedsbrev august 23

Vi har fået opdateret hjemmesiden.

Det er et stykke tid siden, der sidst er udkommet et nyhedbrev fra os. Det skyldes dels, at der er lavet en del ændinger på hjemmesiden, ligesom vi har strammet vores koncept lidt, så det er mere aktuelt for både jer og os. Dels skyldes det desværre, at vi har haft ubudne gæster på hjemmesiden, der har lavet lidt rav i den. Heldigvis var det småting, og alt ser nu ud til at være tilbage.

Onlinekurser

Der bliver løbende her fra august lagt onlinekurser op på vores side. Pt. ligger der et enkelt kursus tilgængeligt, men der kommer meget snart flere. Videoerne er i gang med at blive optaget og redigeret. Hvis der er kurser, I kunne tænke jer, så skriv gerne til os. Så vil vi se på, om der ikke kan laves et onlinekursus, der dækker jeres behov.

Nyt til musiklærerene

Som noget helt nyt er der kommet undervisningsforløb på hjemmesiden, og der kommer løbende flere. Her kan du bl.a. finde en del af det, der er sat ind i de nye årsplaner, der kommer medio august, så de er klar til det nye skoleår. Lige nu ligger årsplanerne for valgfag klar, både for 7. og 8. årgang.

Kurser

Der er stadig pladser på kurserne til næste skoleår. Allerede d. 15./9. starter vi op med kurset i børnekorledelse med Kristine Eiler Ernst og Kamilla Sørensen, der bl.a. sammen leder og underviser Carl Nielsen korskole i Odense. Vi oplever desværre problemer med tilmelding fra mobiltelefoner, og vi arbejder på højtryk for at løse det. Tilmelding fra computere skulle være i orden. Hvis I oplever problemer, så skriv endelig til os, så finder vi en løsning.

Det koster ikke noget at spørge 🙂

Hvis I står med spørgsmål eller andet, så tøv ikke med at kontakte os. Det koster ikke noget at spørge. Og hvis I kender folk, der kan bruge vores viden og kompetencer til hjælp i deres hverdag, så fortæl dem endelig om os. Spred gerne budskabet i jeres omgangskreds, og følg os gerne på Instagram og Facebook.

Vi håber, I får et fantastisk skole.

/Musik-konsulenterne

Nyhedsbrev marts 2023

Nyhedsbrev marts 2023

Kære læser af vores nyhedsbrev

Marts måned. Anemonesange fylder salene rundt om på skolerne, og knopperne på træerne er ikke til at tage fejl af – lige om lidt pynter naturen sig.

Hos Musik-konsulenterne har vi travlt med at lægge sidste hånd på kursuskataloget for næste skoleår, der skal ligge klar d. 19. april, hvor Lærfest skydes i gang. I kan finde os på vores standplads i musikhuset i Århus, og vi vil sætte pris på jeres besøg.

På hjemmesiden sker der også lidt. Der er kommet endnu et sammenspilsnummer på siden. Det er Olivia med Rasmus Seebach – endnu en gang i en kladdeversion, som har været brugt i musikundervisningen på 2. – 6. klassetrin.

Der er lagt billeder ind med solfategn lige til at downloade og hænge op i klassen. Der er også kommet to nye vikartimer, der er lidt mere ikke-musiklærer-venlige.Her er der tale om nogle sjove musikopgaver, vi er faldet over på nettet, og “Be Bob the Bi”-serien, der er af Carl Quist-Møller og Aarhus Jazz Orchestra, og som bare er skøn.

Hvis du vil smugkigge lidt i vores kursuskatalog, så er der også mulighed for det – der tages dog forbehold for, at der vil komme rettelser, da der endnu ikke ligger bekræftelser på datoer og steder. Vi regner med i alt at udbyde mellem 8 og 10 kurser i 23-24, så følg med på siden, så du ikke går glip af det endelig katalog, når det kommer. Vores kurser ligger ikke umiddelbart tilgængelige endnu for andre end jer endnu.

God fornøjelse.

/Musik-konsulenterne

Nyhedsbrev februar 23

Nyhedsbrev februar 23

Kære abonnent

Efter en vinterpause i januar, er nyhedsbrevet fra Musik-konsulenterne nu tilbage. Vi har lidt nyt på hjemmesiden, der også er blevet opdateret til et nyt look, og så vil vi gerne fortælle lidt om, hvordan ideen til Musik-konsulenterne opstod.

Hvad er tankerne bag musik-konsulenterne egentlig?

I 2016 blev Kristine, Lise og Anette (se billeder nederst) ansat i Sangens Hus som sangkonsulenter på projektet “Sang, bevægelse og læring” (sbl), der over en tre-årig periode skulle efteruddanne pædagoger og musiklærere i de kommuner, der havde tilmeldt sig projektet. Alle tre var en del af den gruppe, der var med til at bygge uddannelsen op ift. indhold mm. Det lille trekløver svingede godt, og talte om, at når projektet udløb, kunne det være fantastisk at fortsætte samarbejdet med en form for egen konsulentvirksomhed, der ikke kun henvendte sig til sang og stemme, men dækkede hele musikfaget. Efter et år måtte Anette trække sig ud af sbl, da jobbet som folkeskole-musiklærer og sangkonsulent, der skulle arbejde i skolernes undervisningstid, ikke harmonerede ret godt. Ideen og kontakten var dog skabt, og mens de to andre fortsatte på projektet, arbejdede Anette videre med at udvikle det, der skulle blive til Musik-konsulenterne.

I løbet af årene kom der flere Musik-konsulenter til, der gerne ville støtte op. Alle med kompetencer i topklasse inden for deres felt, og alle med andet arbejde ved siden af. Musik-konsulenterne er nemlig ikke ansat, men hyres ind til de opgaver, der kommer, som er inden for deres kompetenceområde.

Hjemmeside, instagram, facebook, og hvad der ellers hører til, blev etablere over tid, og kurser og uddannelse blev stille og roligt udviklet. Ideerne blev mere og mere konkrete, og der blev sat en deadline for, hvornår Musik-konsulenterne skulle byde ind på skolemarkedet. Datoen blev sat til skolestart 23/24 – og den dato nærmer sig. #lærfest23 i Århus (se billede – fra messekataloget) d. 19. og 20. april er der, hvor alt skal ligge klart: Kursusprogram for skoleåret 23/24, modul 1 af Musiklæreruddannelsen og en hjemmeside, der kan benyttes kvit og frit af folk, der arbejder med musik i deres hverdag.

Det er et ønske, at man som musiklærer, der arbejder på skoler, der ikke har det store økonomiske overskud, stadig kan finde materiale, der har kvalitet og iderighed.

Nyt på hjemmesiden.

På vores hjemmeside er der kommet et nyt sammenspilsnummer, “Olivia” af Rasmus Seebach. Ønsket er, at der med tiden kommer en lidt mere prof. vibe over siden, men pt må I nøjes med egne noter fra de sammenspil, vi selv har i bands og skoleklasser mm. Hvis I selv ligger inde med arrangementer, I har lavet til numre, som må komme med på siden, så tager vi gerne imod bidrag – som naturligvis vil blive krediteret.

Tak! for jeres støtte

Vi har modtaget en henvendelse ang. vikarsiderne, og tusind tak for det. Der er desværre links, der ikke længere virker. Vi arbejder på at erstatte dem. Da vi samler “guf” ind på nettet, og linker til andres sider, er det en risiko, at noget bliver fjernet i løbet af året. Her må I meget gerne tage kontakt til os, da vi kun når alle links igennem op til skoleårets start, og der kan derfor være ting, vi ikke opdager.

Rigtig god vinterferie til jer, der er så heldige.

Musikalske hilsner,

Musik-konsulenterne

Glædelig jul

Glædelig jul

Kære musikven.

I skrivende stund er vi nået til selve juleaftens dag. Julefreden har så småt sænket sig, og der er efterhånden kun julegudstjenesterne tilbage for vi musikere, der er ansat ved kirkerne.

Hos Musik-konsulenterne ser vi frem til 2023, hvor vi glæder os til “Lærfest” d. 19. og 20. april i Århus, hvor vi er at finde i musikhuset. Vi arbejder på vores kursuskatalog til skoleåret 23/24, hvor vi byder på både fysisker kurser og workshops, samt online kurser, der kan tages, når man har hul i kalenderen. Hvis du har gode ideer eller ønsker til, hvad vi skal udbyde, kan du

stadig nå at prikke til os. Send blot en mail til mail@musik-konsulenterne.dk.

Musik-konsulenterne vil gerne ønske jer og jeres familier en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår. Samtidig vil vi gerne sige tak for jeres feedback og engagement i 2022. Bliv endelig ved med det.

På gensyn i 2023.

/Musik-konsulenterne.

Nyhedsbrev november 22

Nyhedsbrev november 22

November er godt i gang, og halloweens (u)hyggeligheder er byttet ud med juleslik og -pynt i butikkerne. Nogle vil mene, det er alt for tidligt, mens andre næsten ikke kan vente med julerierne. For os, der på den ene eller anden måde skal fremføre julesange, krybbespil eller andet i løbet af december, er forberedelserne så småt – eller stort – i gang.

Hos Musik-konsulenterne har vi taget hul på julen. Derfor har månedens nyheder også fokus på netop det, og denne gang er det til brug i sammenspil. Vi har givet vores bud på 5 sammenspils-jule-numre, hvor der er noget for alle, uanset klassetrin. De 5 numre er (efter sværhedsgrad): “Last Christmas” (WHAM!), “Mistletoe” (Justin Bieber), “Santa Tell Me” (Ariana Grande), “Kongespil” (Hjalmer) og “Lille, store verden” (Rasmus Seebach). Sammen med akkorder, form og link til tekst, ligger der også en instrumentprogression med udgangspunkt i “Last Christmas”, men brugbar til alle numrene. Ukulele og guitar har de udvalgte akkorder, men det er tænkt som en ide til, hvordan man selv kan forenkle sammenspillet, så selv de yngste kan være med. Der findes et utal af oversigter over ukulele– og guitarakkorder på nettet. Rytmisk er ideen, at alle numre spænder, så de kan spilles på 1 tone på de 4 taktslag med de små, så akkorderne laves i fællesskab, og øges i sværhedsgrad til de store, hvor de selv kan lytte rytmer, små instrumentfigurer mm af.

I oktober havde vi en uge med fokus på stemmen i vores SoMe-opslag. Sunde stemmer er noget af det, der optager os mest. Julenumrene er derfor også lagt i tonearter – eller forslag til tonearter, der tager hensyn til børnestemmerne, og hvor børn synger bedst. Man kan nemt komme til at begå den fejl, at man lægger en fællessang der, hvor akkorderne nu en gang ligger, eller lægger sammenspilsnumre i originaltonearter, der ligger enten alt for dybt eller højt. Det vil vi gerne skubbe lidt til.

Under “tips og ideer” på hjemmesiden lægger vi både egne og andres gode ideer op. Vi har fundet en, blandt mange, video på youtube, der viser, hvordan man selv kan lave instrumenter, der rent faktisk kan spilles på. Om du har små eller større børn, så er det bare om at gribe limpistol og saks og komme i gang. 🙂

I er velkomne til at tage fat i os med stort og småt. Vi har lidt problemer med telefonen, så vi har ændret nummeret, forhåbentlig midlertidigt. I kan finde det på hjemmesiden. Hvis I har gode ideer, I gerne vil dele med andre, må I gerne sende dem vores vej. Så sørger vi for, at de bliver lagt på hjemmesiden.

Rigtig god november, og god fornøjelse med julerierne.

/Musik-konsulenterne

Nyhedsbrev oktober 22

Nyhedsbrev oktober 22

Oktober er snart en uge gammel, og nyhedsbrevet fra Musik-konsulenterne er endelig nået frem til din indbakke.

September har været en travl måned med musik i mange afskygninger, så der har ikke været så meget ny aktivitet på hjemmesiden og de sociale medier. Det betyder heldigvis ikke, at der ikke sker noget hos Musik-konsulenterne. Der arbejdes fortsat på at udvikle en masse gratis guf til valgfaget, vikartimer mm, og der er gang i efteruddannelse hos flere af vores konsulenter, så vi kan rådgive jer endnu bedre.

NYT!

Den helt store nyhed for os er, at vi er tilmeldt som udstillere på “Lærfest” i Århus d. 19. og 20. april, hvor vi har fået en stand i musikhuset – hvor eller, ikke? Vi håber, I vil lægge vejen forbi og sige hej til os.

IDEER TIL MUSIK MED BØRN

Selvom der har været travlhed, skal I ikke snydes for lidt nye ideer. Denne gang er det en sangleg, der altid vækker kæmpe jubel hos børnene i indskoling og på mellemtrin. Den findes i lidt forskellige udgaver, men her er Anettes, som en god, tidligere kollega lærte hende – altså i fuldstændig mundtlig tradition, og der er aldrig set en node på den. 😀 Akkorderne er C og G (tonika og kvint), så den er også lige til at sætte i musik.

Goddag min kære Augustin

Der er også noget til de helt små. “Nu titte til hinanden” er oplagt til babysalmesang, eller til forældre med små børn i alderen 3 – 9 mdr.

Nu titte til hinanden

LIDT INSPIRATION

Vi går halloweentiden i møde, og mange børn vil gerne synge uhyggelige sange. John Høybye har skrevet nogle rigtig gode ørehængere, der er nemme at lære, og findes i flerstemmige arrangementer, der er lige til at gå til. De er udgivet i flere bøger, bl.a. “Høybyes korbog”.

Følg os gerne på instagram og facebook

Rigtig god oktober.

/Musik-konsulenterne – din musikalske samarbejdspartner.

Nyhedsbrev september 22

Så er der gået endnu en måned, og det er tid til et nyhedsbrev fra Musik-konsulenterne. Vi byder efteråret velkommen med lidt ideer og små lege.

På hjemmesiden er der kommet en side med ideer til music mind games, og en side med ideer til de små fra 0 – 6 år. Der vil løbende komme nyt på disse, så kig med her.

Under siden “tips og ideer” kan du finde gode ideer til din undervisning / leg med børnene i daginstitutioner. Du kan lige nu se ideer til hjemmelavede kazoos, plektrer og rytmemus, der også er lagt op på instagram i løbet af den sidste måned.

Der er ikke kommet så meget nyt under sammenspilsnumre endnu, men det er lige på trapperne, så kig med i løbet af september.

Vi hører ofte om skoler, hvor musikfaget har trange kår. Nogle har ikke engang et lokale at undervise i, nogle skoler står uden en eneste musiklærer, og flere af de lærere, der er både uddannede og har musikundervisning på skolen, brænder ud, da de ofte har et skema med alt for mange musiktimer, eller bare generelt er udfordret på egen stemme, inklusionsbørn mv. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for en sparring omkring din undervisning – det koster aldrig noget at spørge, og har du brug for lidt mere, så er et konsulentforløb måske noget for dig. Tøv ikke med at kontakte os med stort eller småt. Du er ikke alene derude!

Husk, at det også er muligt at booke Musik-konsulenterne til at komme ud i din institution og lave musik med børnene.

Rigtig god september.

/Musik-konsulenterne – din musikalske samarbejdspartner.

Nyhedsbrev august 22

Så er vi tilbage efter en lang, skøn sommerferie, og er klar til at tage fat igen.

Først og fremmest skal der lyde en varm velkomst til alle de nye modtagere af nyhedsbrevet, der udkommer en gang om måneden. Dejligt, I er med.

Skoleåret 22/23 er startet med udgivelsen af årsplaner, 1. – 6. klasse  til download kvit og frit. Meget snart følger 0. årgang og valgfag efter, så vi har hele pladen fuld. Derudover ligger der under emnet også ideer til sammensætning af egne årsplaner ud fra fælles mål. Vi tager gerne mod jeres egne geniale ideer, som I kunne have lyst til at dele med andre.

Der kommer løbende nye arrangementer i sammenspilsnumre. Disse er, ligesom årsplanerne, til fri afbenyttelse. De er ikke professionelt sat op, men er taget ud fra en eksisterende undervisning, og lagt ud til inspiration. Alle de sammespilesnumre, der er nævnt i årsplanerne, som ikke kommer fra bøger, vil løbende blive lagt i mappen. Og hvis I selv har noget liggende, I gerne vil dele, tager vi også gerne imod jeres numre.

Vikarmappen gik i luften i juni, og her ligger der 10 færdige vikartimer á ca. 45 min. varighed, ligesom der ligger andre ideer. Denne mappe vil også løbende blive udviddet med gode ting, der er lige til at plukke.

Som vi skrev i sidste nyhedsbrev, så er vores store projekt, der for alvor rulles ud til skoleåret 23-24 “linjefag musik – tilsvarende kompetencer”, kommet under lup af kyndige personer. Vi har fået en masse tilbagemeldinger, og det tegner godt. Du kan allerede nu se, hvordan uddannelsen er bygget op her. Alle fag kan også tages uafhængigt af hinanden som enkeltkurser, så hvis du falder over et interessant modul, så tag endelig fat i os.

Vi håber snart at kunne komme med datoer for kurser for lærere og pædagoger, men meget mere om det næste gang.

Rigtig god sensommer.

/Musik-konsulenterne