Nyhedsbrev februar 23

Kære abonnent

Efter en vinterpause i januar, er nyhedsbrevet fra Musik-konsulenterne nu tilbage. Vi har lidt nyt på hjemmesiden, der også er blevet opdateret til et nyt look, og så vil vi gerne fortælle lidt om, hvordan ideen til Musik-konsulenterne opstod.

Hvad er tankerne bag musik-konsulenterne egentlig?

I 2016 blev Kristine, Lise og Anette (se billeder nederst) ansat i Sangens Hus som sangkonsulenter på projektet “Sang, bevægelse og læring” (sbl), der over en tre-årig periode skulle efteruddanne pædagoger og musiklærere i de kommuner, der havde tilmeldt sig projektet. Alle tre var en del af den gruppe, der var med til at bygge uddannelsen op ift. indhold mm. Det lille trekløver svingede godt, og talte om, at når projektet udløb, kunne det være fantastisk at fortsætte samarbejdet med en form for egen konsulentvirksomhed, der ikke kun henvendte sig til sang og stemme, men dækkede hele musikfaget. Efter et år måtte Anette trække sig ud af sbl, da jobbet som folkeskole-musiklærer og sangkonsulent, der skulle arbejde i skolernes undervisningstid, ikke harmonerede ret godt. Ideen og kontakten var dog skabt, og mens de to andre fortsatte på projektet, arbejdede Anette videre med at udvikle det, der skulle blive til Musik-konsulenterne.

I løbet af årene kom der flere Musik-konsulenter til, der gerne ville støtte op. Alle med kompetencer i topklasse inden for deres felt, og alle med andet arbejde ved siden af. Musik-konsulenterne er nemlig ikke ansat, men hyres ind til de opgaver, der kommer, som er inden for deres kompetenceområde.

Hjemmeside, instagram, facebook, og hvad der ellers hører til, blev etablere over tid, og kurser og uddannelse blev stille og roligt udviklet. Ideerne blev mere og mere konkrete, og der blev sat en deadline for, hvornår Musik-konsulenterne skulle byde ind på skolemarkedet. Datoen blev sat til skolestart 23/24 – og den dato nærmer sig. #lærfest23 i Århus (se billede – fra messekataloget) d. 19. og 20. april er der, hvor alt skal ligge klart: Kursusprogram for skoleåret 23/24, modul 1 af Musiklæreruddannelsen og en hjemmeside, der kan benyttes kvit og frit af folk, der arbejder med musik i deres hverdag.

Det er et ønske, at man som musiklærer, der arbejder på skoler, der ikke har det store økonomiske overskud, stadig kan finde materiale, der har kvalitet og iderighed.

Nyt på hjemmesiden.

På vores hjemmeside er der kommet et nyt sammenspilsnummer, “Olivia” af Rasmus Seebach. Ønsket er, at der med tiden kommer en lidt mere prof. vibe over siden, men pt må I nøjes med egne noter fra de sammenspil, vi selv har i bands og skoleklasser mm. Hvis I selv ligger inde med arrangementer, I har lavet til numre, som må komme med på siden, så tager vi gerne imod bidrag – som naturligvis vil blive krediteret.

Tak! for jeres støtte

Vi har modtaget en henvendelse ang. vikarsiderne, og tusind tak for det. Der er desværre links, der ikke længere virker. Vi arbejder på at erstatte dem. Da vi samler “guf” ind på nettet, og linker til andres sider, er det en risiko, at noget bliver fjernet i løbet af året. Her må I meget gerne tage kontakt til os, da vi kun når alle links igennem op til skoleårets start, og der kan derfor være ting, vi ikke opdager.

Rigtig god vinterferie til jer, der er så heldige.

Musikalske hilsner,

Musik-konsulenterne