Nyhedsbrev november 22

November er godt i gang, og halloweens (u)hyggeligheder er byttet ud med juleslik og -pynt i butikkerne. Nogle vil mene, det er alt for tidligt, mens andre næsten ikke kan vente med julerierne. For os, der på den ene eller anden måde skal fremføre julesange, krybbespil eller andet i løbet af december, er forberedelserne så småt – eller stort – i gang.

Hos Musik-konsulenterne har vi taget hul på julen. Derfor har månedens nyheder også fokus på netop det, og denne gang er det til brug i sammenspil. Vi har givet vores bud på 5 sammenspils-jule-numre, hvor der er noget for alle, uanset klassetrin. De 5 numre er (efter sværhedsgrad): “Last Christmas” (WHAM!), “Mistletoe” (Justin Bieber), “Santa Tell Me” (Ariana Grande), “Kongespil” (Hjalmer) og “Lille, store verden” (Rasmus Seebach). Sammen med akkorder, form og link til tekst, ligger der også en instrumentprogression med udgangspunkt i “Last Christmas”, men brugbar til alle numrene. Ukulele og guitar har de udvalgte akkorder, men det er tænkt som en ide til, hvordan man selv kan forenkle sammenspillet, så selv de yngste kan være med. Der findes et utal af oversigter over ukulele– og guitarakkorder på nettet. Rytmisk er ideen, at alle numre spænder, så de kan spilles på 1 tone på de 4 taktslag med de små, så akkorderne laves i fællesskab, og øges i sværhedsgrad til de store, hvor de selv kan lytte rytmer, små instrumentfigurer mm af.

I oktober havde vi en uge med fokus på stemmen i vores SoMe-opslag. Sunde stemmer er noget af det, der optager os mest. Julenumrene er derfor også lagt i tonearter – eller forslag til tonearter, der tager hensyn til børnestemmerne, og hvor børn synger bedst. Man kan nemt komme til at begå den fejl, at man lægger en fællessang der, hvor akkorderne nu en gang ligger, eller lægger sammenspilsnumre i originaltonearter, der ligger enten alt for dybt eller højt. Det vil vi gerne skubbe lidt til.

Under “tips og ideer” på hjemmesiden lægger vi både egne og andres gode ideer op. Vi har fundet en, blandt mange, video på youtube, der viser, hvordan man selv kan lave instrumenter, der rent faktisk kan spilles på. Om du har små eller større børn, så er det bare om at gribe limpistol og saks og komme i gang. 🙂

I er velkomne til at tage fat i os med stort og småt. Vi har lidt problemer med telefonen, så vi har ændret nummeret, forhåbentlig midlertidigt. I kan finde det på hjemmesiden. Hvis I har gode ideer, I gerne vil dele med andre, må I gerne sende dem vores vej. Så sørger vi for, at de bliver lagt på hjemmesiden.

Rigtig god november, og god fornøjelse med julerierne.

/Musik-konsulenterne