Skolekoncerter

Hvorfor afholde skolekoncerter?

Når du holder koncerter på skolen, er du med til at give børnene en oplevelse af fællesskab. Musik kan nemlig noget, som kun de færreste andre aktiviteter kan – det styrker relationer og giver socialt tilhørsforhold. Man lærer i fællesskab.

Fællessang med fede rytmer

Skolekoncerter kan være mange ting. Hos Musik-konsulenterne lægges der vægt på det fælles-skabende – og når vi synger sammen, er vi sammen. Bandet kommer ud til jeres skole, og vi holder sammen en times fællessang med fede rytmer. Børnene kender sangene på forhånd, for vi har sammen lagt repertoiret, og I har fået materiale ud på skolerne i rigtig god tid, så man kan nå at lære det.

Hvorfor vælge Musik-konsulenterne?

Vi har mange års professionel erfaring med undervisning og ledelse af børn, og ved, hvordan man får dem med på den musikalske rejse. Børn vil gerne synge, og når de kendte sange får sat strøm til, koger salen i løbet af kort tid.

At synge sammen er den bedste form for inklusion, da korsang er pro-social adfærd. Det handler ikke om at blive først færdig, men om at lytte til hinanden og skabe i fællesskab. Derudover har udvikling af høresansen en positiv effekt på indlæringen.

Skolekoncerter i kalenderen

En skolekoncert kan ligge der, hvor det passer bedst ind i jeres skoles kalender. Det er også oplagt at afholde et arrangement i spil dansk ugen (uge 44), som led i skolernes sangdag, eller hvis I skal fejre en begivenhed på skolen.